Select Page

És el resultat del Projecte Pedagògic, que es fa en col·laboració a escoles gironines i en coordinació amb un equip d’una desena de mestres.

Dimecres, 9 de novembre de 2022

El Festival segueix donant veu als infants i joves gironins oferint-los la possibilitat de decidir quines seran els millors curtmetratges adreçats al públic de la seva franja d’edat.

Aquest any s’han inscrit 8191 infants i joves de diferents escoles gironines al projecte pedagògic. Aquest, coordinat per un equip d’onze mestres i professors, consisteix en programar una selecció de cinema infantil-juvenil; després de la projecció, a l’aula, deliberen i emeten el veredicte que atorga els trofeus a les millors pel·lícules de la categoria Infància i Joventut. En total es decideixen sis peces guanyadores, una per a cada franja d’edat.

Aquest anys hi participen 45 centres de Girona i Barcelona.

Enguany es tornen a recuperar les projeccions presencials als cinemes Plaça de Girona, que s’obren excepcionalment pel Festival. A més, paral.lelament, hi haurà també projeccions en streaming per l’alumnat que no pot assistir al cinema.

La selecció de curtmetratges que es pot veure als cinemes Plaça es reparteixen en 6 sales:

  • “Una passejada pels núvols”, amb 11 peces seleccionades per a l’etapa educativa d’educació infantil,
  • “Un univers d’emocions”, amb 10 peces per cicle inicial.
  • “El gran viatge”, amb 12 curtmetratges per cicle mitjà.
  • “Una finestra al món”, per els més grans,  cicle superior, on es projecten d’11 títols.
  • “Open your eyes!” amb 10 títols per 1r i 2n d’ESO.
  • “3,2,1…Action!” per 3r i 4t ESO i Batxillerat amb 10 títols.

Els docents coordinadors de la secció Infants i Joves del Festival expliquen que “aquesta és una molt bona oportunitat per acostar un altre tipus de cinema als infants i joves i per potenciar el sentit crític en relació als missatges audiovisuals als que constantment estan exposats”.

Share This