Select Page

S’ha fet un reconeixement també a Tomàs Pladevall per la seva trajectòria.

El Festival s’ha inaugurat avui i s’allargarà fins el diumenge 13. Ahir ja van projectar-se diferents programes de la categoria infants i joves.

Dimarts, 8 de novembre de 2022

Aquest vespre s’ha fet l’acte inaugural del Festival amb la projecció del documental Sembrando el Futuro, d’Alberto Utrera. El documental està protagonitzat pels germans Roca i alerta de l’alarmant extinció de la diversitat dels cultius agroalimentaris que està produint un greu problema global. El documental ha estat impulsat per la Fundació BBVA.

En la sessió hi ha estat present el director, Alberto Utrera, que ha parlat de la importància de tenir cura dels cultius i evitar la seva extinció: “Quan perdem aliments perdem memòria i cultura, és quelcom que ens va quedar molt clar i que ens va impactar molt quan vam fer el documental”.

Dins la secció del Food Film Festival s’han vist diferents promocions de pel·lícules nominades, és el cas de Benvinguts a pagès que ha estat distingida per l’institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme. L’entrega l’ha fet Diane Dodd, presidenta de la institució, juntament amb la Directora dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya a Girona, Elisabet Sánchez. Sánchez ha agraït la tasca que fan els ramaders locals en la preservació de l’entorn: “Hem d’agrair a projectes com el guardonat, Benvinguts a pagès, perquè a banda de cuidar-nos  amb els seus aliments, tenen cura del nostre territori.”

Per la seva banda Lluis Valentí, director del Festival de Cinema de Girona, ha agraït la presència de tots els directors nominats al Festival: “sou l’essència del festival i la preservació d’arts com el cinema és gràcies a la feina que feu produint pel·lícules o omplint sales de cinema, com està passant avui”.

A banda ha explicat que el Festival s’inicia amb temàtica gastronòmica perquè “Girona i la seva demarcació destaquen per la seva qualitat i quantitat en la indústria alimentaria, també per ser líders mundials en restauració, com és el cas dels Germans Roca”.

Lluís Valentí ha distingit Tomàs Pladevall, director de fotografia català i soci fundador de l’Institut del Cinema Català. Pladevall ha explicat que, tot i que ja no està en actiu, segueix vinculat en l’activitat oferint gratuïtament els seus “apunts digitals de direcció de fotografia” a exestudiants i als directors de fotografia que s’hi interessen. Segueix impartint classes sobre estils d’il·luminació i direcció de fotografia i amb el guardó rebut aquest vespre s’ha homenatjat la seva trajectòria.

Ahir el Festival ja va arrencar amb sis programes de curtmetratges de la categoria “infants i joves” seleccionats per prop d’una quinzena de professors d’escoles i institut de Girona i comarques.

La 34a edició

La 34a edició ha programat 424 projeccions entre curts i llargmetratges. En total s’han rebut 2496 propostes de pel·lícules, entre totes les categories (llargmetratge, curtmetratge, documental, dibuixos animats, webserie, videoclip i videocreació). En l’edició d’enguany s’ha donat prioritat a les versions originals catalanes per fomentar l’ús de la llengua en l’àmbit cinematogràfic.

 

Share This