Select Page

Takbir, dirigit per Jordi Calvet, va ser la peça guanyadora en la categoria de curtmetratges.

És l’opera prima de Calvet, que en el seu debut en l’audiovisual torna a fixar-se en el gihadisme, un tema que ja havia tractat prèviament en la novel·la L’espasa d’Al·là, que plantejava una massacre terrorista al Camp Nou enmig d’un partit entre el Barça i el Madrid.

El curt, que compta amb actors com Pedro Casablanc, Xènia Tostado, Macarena Gómez o Octavi Pujades, se centra en un escriptor de thrillers sobre terrorisme islàmic -interpretat per Iván Hidalgo- que denuncia a la policia que l’Isis s’ha inspirat en les seves obres per cometre els seus últims atemptats.

Jordi Calvet, el guionista i director del curt, parla del càsting de la peça: “espectacular, a l’alçada dels millors llargmetratges” .

A banda, explica al Diari de Girona prèviament a la realització del curt, que el projecte ve de lluny i que, tot i que ja havia fet diferents intents per traslladar a l’audiovisual alguan de les seves històries, mai havien acabat de realitzar-se

El curt va rodar-se a Alcalá de Henares i a Madrid en tres dies, va competir al Festival de Sitges i forma part de la sessió inaugural del Filmets de Badalona. També va guanyar el premi a millor guió als Premis Lorca, el Festival Internacional de Cine de Granada

Miguel Fernández, responsable de la composició de la música del curt, va ser present al programa Més que cinema (MKC) Ràdio Sant Vicenç dels Horts

Miguel valora molt positivament l’experiència de formar part de l’equip tècnic del curtmetratge: “ha estat una molt bona experiència i sembla que va a més cada vegada  En Jordi Calvet em va trucar i em va explicar el projecte, volia uns actors professionals  Tot i ser el seu primer curtmetratge volia apostar fort i em vaig sumar al projecte, tenia moltes ganes de tornar a fer un projecte per cinema”. Amb tot explica que: “em va enviar el guió i vaig començar a treballar de seguida, a desenvolupar conceptes i idees i vaig poder gravar i composar de seguida amb el guió al cap. Després del rodatge vam poder acabar de definir idees i a plasmar-les”.

El curtmetratge Takbir ha participat, a banda de al Festival de Cinema de Girona, a d’altres festivals com el de Sitges, Filmets, els premis Lorca de Granada, entre d’altres. També s’ha projectat al Festival Iberoamericano de Huelva. També es presenta a premis internacionals.

Share This