Select Page

La música de “El noi de la mare” al violí de Xavier Cugat és l’inici del primer disc de Frank Sinatra promogut pel gran mestre de la plaça de l’Oli. “El noi de la mare” és la cançó de bressol que la seva mare li cantava quan era petit, a la casa de la plaça de l’Oli [1].

La música de la pel·lícula de Charles Chlaplin “Llums a la ciutat” (1931, City light) és de Cugat i replica “La violetera” del mestre Padilla. Cugat va influir en el procés creatiu de Chaplin qui va viatjar a Nova York per conèixer a l’amiga de Cugat, Raquel Meller i oferir-li el paper de la cega protagonista que finalment va declinar.

Ofrena floral a la rèplica de l’Estrella de la Fama de XAVIER CUGAT a la plaça de l’Oli de Girona

CARME PADROSA, darrera secretària de Xavier Cugat, vindrà a Girona des de Miami per lliurar un ram de flors a la rèplica de l’estrella de la fama de Xavier Cugat a la plaça de l’Oli de Girona, el divendres 28 de juny a les 11:00 del matí. A l’acte hi assistiran destacades personalitats de l’entorn musical, artístic, cultural i polític per commemorar l’inici del 125è aniversari del naixement de Xavier Cugat.

Cugat va descobrir el talent d’algunes de les figures més importants de Hollywood: Frank Sinatra, Tony Bennett, Nina Simone, Woody Allen, Rita Hayworth, Rita Montaner, Carmen Castillo, Charo Baeza, Lorraine Allen i Abbe Lane, entre d’altres. També la lloretenca Nina.

[1] Cugat va descobrir a Sinatra quan tenia catorze anys, el va posar a la seva orquestra i Sinatra va gravar el primer disc amb Cugat. Durant dècades Sinatra va ser la veu de Cugat als Caesars de Las Vegas.

Share This