Select Page

Una de les principals novetats d’aquesta edició és el canvi d’ubicació del Festival, que impregnarà de cinema diferents espais de la ciutat com el Palau de Caramany, les emblemàtiques escales de Sant Martí, la Casa de Cultura i també l’Auditori Josep Irla, on es projectarà la pel·lícula inaugural ‘Warhol’.

Tot i que aparentment el Festival redueix el nombre de sales, la realitat és que aquesta edició arriba amb més projeccions seleccionades que mai, gràcies a la Sala Streaming que permetrà acostar el Festival a tots els amants del cinema i de forma totalment gratuïta. L’objectiu d’aquesta Sala Streaming és obrir el Festival al món. Per això, del 6 al 12 de novembre el GFF posa a l’abast de tothom les més de 450 projeccions que han estat seleccionades.

Tots els projectes s’han seleccionat tenint en compte l’essència del Festival: el talent. Aquestes són algunes de les projeccions imprescindibles en l’edició d’enguany.

WARHOL (Adam Ethan Crow)

La vida urbana, vista a través dels ulls d’un controvertit esportista nord-americà traslladat al Regne Unit. Una nena sorda desesperada, un exsoldat sense llar i un jove londinenc espantat, s’entrellaça en tres històries d’elecció, conseqüències i redempció, que culminen en una final que ningú espera. No és la primera vegada que Adam Ethan Crow visita Girona, ja ho va fer el 2015 quan el seu curt ‘Warhol’ va ser premiat amb menció especial per la seva rellevància social. Ethan Crow assegura que guanyar aquest premi a Girona “va ser un punt culminant” per a la seva carrera.

THE THR3E SIDES OF THE MIRROR (Leví Star)

Una mare desesperada, una generadora de problemes, una cantant sense futur i una bossa d’un milió d’euros… a punt per ser robada. Leví Star és un guionista, director i músic d’Astúries. Des que va començar a rodar, ha realitzat cinc curtmetratges desenvolupant un estil inconfusible i ara està preparat per presentar el seu primer llargmetratge “The Thr3e Sides of the Mirror”. Com a músic ha publicat diversos discos i ha realitzat gires internacionals.

YOU ARE NOT IVAN GALLATIN (Pablo Martín Torrado)

Un dia rebràs un regal. I després un altre, i un altre i un altre, fins que el present ja no és un regal sinó un malson. I tot perquè TU NO ETS IVAN GALLATIN. Pablo Martín Torrado va néixer a Madrid i, com a fill de dos artistes consolidats, va créixer envoltat d’art, cultura i creativitat. L’any 1999, mentre es llicenciava en literatura i filologia anglesa a la Universitat de Granada, va començar a evolucionar cap al cinema i va participar en nombrosos cursos d’escriptura, direcció d’actors, direcció i muntatge. A més de la direcció cinematogràfica, Pablo ha estat professor i està cursant un doctorat en teoria i crítica del cinema a la Universitat de Lausana. Actualment viu a Ginebra, Suïssa.

SCARLET BLUE (Aurélia Mengin)

Alter, als seus 40 anys, pateix un dolor profund que està acabant amb ell. Després d’intentar suïcidar-se, el seu terapeuta Léandro Lecreulx, especialista en hipnosi, la connecta amb les seves pors més aterradores i enterrades. Léandro està desenvolupant mètodes únics per ajudar els seus pacients a afrontar el trauma infantil.La seva vida es capgira quan descobreix el secret que la seva mare amorosa i protectora sempre ha amagat. Aurélia Mengin va néixer en una illa francesa prop de Madagascar. Després d’un màster en economia i matemàtiques, Aurélia es va dedicar al cinema. En les seves obres crea un univers fantasmagòric, sensual i molt estètic. Al llarg de la seva carrera, Aurélia ha realitzat vuit curtmetratges. ADAM MINUS EVE, el seu últim treball, ha estat un èxit internacional amb múltiples guardons.

WHENEVER I’M ALONE WITH YOU (Guillaume Campanacci, Vesper Egon)

Al bell sud de França, Guillaume és un francès suïcida. Vedrana és una ballarina de Sarajevo que mor lentament en una relació sense amor. Ella està decidida a fer-lo estimar de nou, però l’antiga promesa de Guillaume es presenta a la seva porta, embarassada del seu fill.
Guillaume Campanacci va néixer i es va criar a Cannes, França. Poc després de treure’s un Màster en Enginyeria Industrial i Mecànica, a la prestigiosa escola d’enginyers “Arts et Metiers” d’Aix en Provence i París, Guillaume va viatjar pel món com a model. Amant del cinema, inspirat en una varietat de pel·lícules clàssiques de la nostra història, va començar a dedicar el seu temps a les seves veritables passions: escriure, dirigir i interpretar.
Vesper Egon és una actriu, guionista, directora i cantant resident a Los Angeles. La seva passió per l’art li ve des de molt petita i mai l’ha abandonat. Com a artista, a Egon li interessa principalment l’exploració. La seva inspiració prové dels somnis, la poesia, la literatura, la música clàssica i la pintura, i recolza fermament la idea d’aplicar i combinar diferents formes i mitjans d’expressió a la seva obra.

VISIONS IN THE DARK (Flavia Moraes Estats Units)

Mai miraràs un cavall de la mateixa manera. Principalment perquè mirar no és veure. I aquest és precisament el tema d’aquest documental: una invitació a veure. A Visions in the Dark, la relació entre cavalls i entrenadors és una metàfora per demostrar com la nostra desconnexió de la natura ens ha portat a la ceguesa contemporània.
Flavia Moraes és productora de cinema, directora, editora i showrunner. Durant 21 anys com a responsable d’una de les productores més importants d’Amèrica del Sud, ha reunit les idees, els clients i el talent per crear una quantitat impressionant d’anuncis, llargmetratges i documentals, sèries de televisió i concerts de gran renom.

ECO (Meritxell A. Valls)

Durant un partit de bàsquet, la Maya, una adolescent amb problemes a casa, es colpeja el cap i deixa de sentir el so. En aquell moment, s’adona que el seu silenci li dóna l’oportunitat de canviar la seva realitat.
Meritxell A. Valls ha estudiat guió i direcció a l’escola de cinema ESCAC. L’estrena del seu primer curtmetratge “El aleteo del colibrí” va ser al SITGES FilmFestival i va guanyar seleccions i premis arreu del món, destacant el Fantasia Film Fest al Canadà, BIFFF a Brussel·les o Post Alley FilmFestival als EUA. Meritxell A. Valls ha guanyat el 1r premi de guionistes ABC, i ha treballat per a productores prestigioses com MOD, BAMBU i NETFLIX. Actualment, està preparant el seu primer llargmetratge.

FROM THE DARK (Erika Sanz)

Laura, una adolescent de tretze anys força tímida i introvertida, s’embarca en un viatge fosc per alliberar-se del seu pitjor enemic: ella mateixa. Erika Sanz és una cineasta resident a Brooklyn i guionista guardonada per nombrosos treballs realitzats al llarg de la seva trajectòria  com ‘Onlookers o ‘The Art of Saying Goodbye’. Valenciana afincada a Nova York, Sanz es va traslladar als Estats Units fa tretze anys per complir el seu somni de treballar al cinema.

THERE’S ONLY ONE (Mik J. López)

Noelia, interpretada per Macarena Gómez, sobreviu a un holocaust zombi que ataca la seva casa de camp. Ella sospita que és l’última persona viva, fins que un dia va a caçar i es troba amb un home. Mik J. López és un jove director-productor, ajudant de direcció i guionista. Nascut a Madrid, es va llicenciar en Comunicació Audiovisual per la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid, i es va graduar dues vegades en Direcció de Cinema. El primer Màster a l’Escola TAI de Madrid i el segon a l’ESCAC de Barcelona.

THE RED MEANS I LOVE YOU (Gemma Ribas Nicolás)

Què ens fa actuar de manera espontània? És l’odi cap a un mateix? El sentiment de llàstima per no actuar d’una altra manera, per no posar els límits que voldríem posar? És l’anhel d’una llibertat que no veiem manera d’aconseguir? La pregunta real seria, què passa després de cometre el que més desitgem? Després que finalment actuem d’una vegada?
Gemma Ribas Nicolás debuta al Festival de Cinema de Girona amb només 19 anys i després d’estar vinculada al Festival en l’anterior edició fent de voluntària. Ara, torna com a cineasta amb un llarg camí per recórrer i molt de talent per aportar.

Share This