Select Page

‘The red means I Love you’ ha fet guanyar el premi al millor curtmetratge a la jove gironina Gemma Ribas, amb només 19 anys.

 

El llargmetratge ‘Warhol’ guanya el premi al millor llargmetratge, convertint-se en el projecte amb més premis en la 35a edició del Girona Film Festival. El projecte cinematogràfic del director Adam Ethan Crow s’han emportat dos dels premis més destacats del Palmarès: millor director i millor guió.

El film britànic, que va inaugurar aquesta edició del Festival, també ha aconseguit emportar-se el premi a millor productor, per a Shelley Atkin; millor actor, per a Corey Johnson; millor actor de repartiment, per a Gethin Anthony i millor actor revelació, per a Kashif O’Connor.

En aquesta categoria, el jurat ha decidit atorgar tres mencions especials per a ‘Las tr3s cares del espejo’, de Leví Star; ‘Scarlet Blue’, d’Aurelia Minguin; i ‘Whenever I’m alone with you’, de Guillaume Campanacci i Vesper Egon.

‘The red means I love you’, premi al millor curtmetratge

L’acte de lliurament dels premis de la 35a edició del Girona Film Festival ha tingut lloc aquest dissabte a les 20h del vespre a l’Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona.

En la categoria de curtmetratges, la jove gironina Gemma Ribas, amb només 19 anys s’ha emportat el guardó amb el seu curt ‘The red means I Love you’, un projecte que fa reflexionar a l’espectador i preguntar-se què és el que ens fa actuar de forma espontània i quan s’han de posar límits. La història de Gemma Ribas amb el Festival no és recent. Des de ben petita que venia a veure les projeccions i aquest any ha presentat el seu primer treball, que el jurat ha considerat el millor curt del certamen.

‘Visions in the dark’, millor documental

En aquesta mateixa categoria, el jurat ha atorgat dos mencions especials als curts ‘From the dark’, d’Erika Sanz i ‘Eco’, de la gironina Meritxell A. Valls.

Pel que fa a millor documental, el premi se l’ha emportat ‘Visions in the Dark’, de Flavia Moraes. Es tracta d’una metàfora de la relació entre cavalls i entrenadors per demostrar que “la nostra connexió amb la natura ens ha portat a la ceguera contemporània”.

Pel que fa a la secció Infants i joves, un dels curts més ben valorats pels més de 10.500 alumnes que han fet de jurat ha sigut ‘Apocalypse dog’, un curt francès que explica la història de Bob i el seu gos Pasha. Junts descobreixen una nova ciutat desconeguda després de sobreviure al que sembla un apocalipsi.

El premi a la millor sèrie ha estat per a ‘Los aspirantes’, una producció espanyola de María Yolanda Boen Melián i Kevin Ramos Fernández. La millor vídeo-creació ha anat per a ‘If Death Wishes’, de Lucius Alken, mentre que el premi al millor videoclip se l’ha emportat ‘The Story of one sky’, una creació de Kazakhstan, dirigida per Alina Veripya.

En l’edició d’enguany, s’han presentat un total de 1.597 de llargmetratges, curtmetratges, documentals, dibuixos animats, webseries, videoclips i videocreacions de prop d’un centenar de països diferents. D’aquestes, l’organització del Festival ha seleccionat fins a 455 projeccions que fins aquest diumenge 12 de novembre es poden veure de forma totalment gratuïta a través d’una plataforma virtual des de la pàgina web del Festival: www.gironafilmfestival.com.

Una edició oberta al món

En la categoria d’animació, el jurat del GFF ha decidit donar una Menció especial a tots els creatius que hi han participat per la seva alta capacitat creativa i d’innovació.

El Festival de Cinema conclou així una edició en què la plataforma digital ha estat una de les grans protagonistes, així com les desenes de sessions presencials que s’han dut a terme en diferents espais del barri vell de Girona.

La 35a edició del Girona Film Festival torna a complir el seu objectiu principal: ser un espai de trobada per a cineastes i amants del sector, per debatre sobre el present i el futur, així com per compartir experiències i coneixements en un entorn de somni com és Girona.

Share This