55 centres s’han sumat a aquest projecte pedagògic que transforma les escoles i instituts en cinemes per “potenciar el sentit crític dels alumnes”
Les escoles gironines ja han alçat el teló. Les seves aules s’han convertit en cinemes i els seus alumnes en el jurat encarregat d’escollir els millors curtmetratges adreçats al públic de la seva franja d’edat.
Un total de 10.500 infants i joves de diferents escoles del territori s’han inscrit a la secció Infants i joves de la 35a edició del Festival de Cinema. Un projecte pedagògic que, coordinat per l’Equip ICE de Curtmetratges Educatius, format per un equip de 10 docents, consisteix en programar una selecció de cinema infantil-juvenil, a partir dels curtmetratges d’arreu del món que concursen al Festival.
425 aules de 55 centres educatius s’han sumat a l’aventura cinematogràfica d’aquesta edició, que compta amb 7 sales virtuals que divideixen els curts en funció de l’edat dels espectadors: Educació Infantil, Cicle Inicial, Cicle Mitjà, Cicle Superior, ESO 1-2, ESO 3-4 i Batxillerat.
Després de la projecció, a l’aula, deliberen i emeten el veredicte que atorga els trofeus a les millors pel·lícules de la categoria Infància i Joventut. En total, es decideixen 10 peces guanyadores, una per a cada franja d’edat i tres peces de Km 0, les participants en el Certamen Talent Jove 2023 elaborades per alumnes de centres educatius.
Els curts premiats es donaran a conèixer el dissabte 11 de novembre a l’Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona, en l’acte on es donarà a conèixer el Palmarès del 35è GFF.
Els docents coordinadors de la secció Infants i Joves del Festival expliquen que aquesta és “una molt bona oportunitat per acostar un altre tipus de cinema als infants i joves”, així com “per potenciar el sentit crític dels alumnes”.
Consulta la pàgina web de la secció Infants i joves per a més informació: https://ja.cat/giff