Select Page

La infermera Jacintha Saldanha va suïcidar-se l’any 2012 després de ser víctima d’una broma radiofònica en què dos locutors es feien passar per Isabel II

El prestigiós i multipremiat director Adam Ethan Crow ha sigut l’encarregat d’estendre la catifa vermella que ha donat el tret de sortida a la 35a edició del Festival. Les emblemàtiques escales de Sant Martí, protagonistes d’una escena de Joc de Trons, s’han convertit en el centre neuràlgic d’una trobada entre tots els cineastes presents al Festival i que no s’han volgut perdre l’acte inaugural amb la projecció de ‘Warhol’.

Per la catifa vermella han passat actors reconeguts internacionalment com Corey Johnson, protagonista del llargmetratge inaugural i amb una llarga trajectòria artística com X-Men i Captain Phillips i Gethin Anthoni, actor de Joc de Trons.

Per al director del Festival, Lluís Valentí, “en aquesta 35a edició s’està vivint més que mai l’essència d’aquest Festival i el seu objectiu: fer créixer el talent amb la ciutat de Girona com a taló de fons”.

Valentí assegura que el protagonista de l’acte inaugural representa millor que ningú aquest esperit. Amb 19 premis a l’esquena i 9 nominacions més, Adam Ethan Crow “és un talent internacional que va triomfar en el nostre festival l’any 2015 i ara torna a la ciutat després d’haver treballat amb grans productes a escala mundial” i amb un gran projecte entre les mans, el llargmetratge ‘Warhol’.

Ethan Crow assegura que guanyar aquest premi a Girona “va ser un punt culminant” per a la seva carrera.

El reconegut director britànic admet que Girona sempre serà especial per a ell i la seva trajectòria professional. Ara, torna a la ciutat amb dos films entre les mans i amb l’objectiu que Girona sigui l’escenari d’aquestes futures pel·lícules. És per això que ha aprofitat la seva visita per localitzar diferents espais que podrien convertir-se en protagonistes dels seus nous projectes.

‘Warhol’,  reflecteix “moltes històries tristes que veiem cada dia a les xarxes”

El llargmetratge ‘Warhol’ posa de relleu fins a quin punt una persona pot deixar-se portar per tal d’aconseguir els seus quinze minuts de fama quan un ‘talk show’ nocturn se’ls escapa de les mans.

‘Warhol’ està inspirada en la història real de Jacintha Saldanha. Aclaparada per la culpa i la vergonya, la infermera va suïcidar-se el 7 de desembre de 2012 després de ser víctima d’una broma radiofònica en què dos locutors australians es feien passar per la Reina Isabel II i el Príncep Carles. El cas va commocionar Anglaterra.

Saldanha, de 46 anys, estava treballant a la centraleta de l’hospital Rei Eduardo VII de Londres, on es trobava ingressada la Duquessa de Cambridge.

La infermera va revelar alguns detalls sobre l’estat de salut de la Duquessa, pensant que a l’altra banda del telèfon hi havia la Família Reial Britànica. El director del film assegura que “la història de Saldanha reflecteix “moltes històries tristes que veiem cada dia a les xarxes socials”.

‘Warhol’ va ser creada i finançada de forma independent a Londres “amb un micropressupost”. Un projecte en què han treballat “persones de totes les races, religions, cultures i, fins i tot, ex presoners”, precisa el seu director.

El film també ha estat un dels grans reclams del Raindance Film Festival, el festival de cinema independent del Regne Unit. La projecció de ‘Warhol’ es va esgotar en menys de dues hores i des de l’organització van haver de traslladar la pel·lícula a una pantalla més gran i amb més capacitat, ubicada en una de les places més famoses de Londres: Piccadilly Circus.

 

Share This